På jobbcirkus!

En framgångsfaktor i vårt projekt är att göra något annorlunda, att ge elever bilder. Studiebesök är en utmärkt grej att göra då! Tänk sedan om man hittar ett så bra ställe som Jobbcirkus i Eskilstuna där ungdomar får fundera på gymnasievalet från ett lite annat håll!

#jagmed tog på självaste luciadagen med några tjejer som står i begrepp att söka till gymnasiet för att ge dem nya bilder och nya intryck och nya tankar om vilket val de ska göra.

Vilken väg väljer du? Den enkla, den lite krångligare eller den roliga? Redan i starten av utställningen får eleverna ta ställning.

 

Att veta skillnaden på yrkesförberedande och högskoleförberedande gymnasieprogram kan vara viktigt i valprocessen. Det finns många vägar att gå!
Att gå i skolan är många gånger en balansgång och det är lite lättare om man gjort sitt val för sig själv och inte låtit sig påverkas av kompisar eller föräldrar.
Har du hört att du har svårt att vara tyst och sett det som en dålig sak? Men en arbetsgivare kanske ser dig som en idéspruta och väldigt värdefull för företaget! En långsam person kanske är väldigt noggrann. Se fördelarna med alla egenskaper!
Vår lärare Sussie kanske också skulle passa som skogsarbetare? Eleverna får prova att sätta sig in i olika roller för att öppna nya vägar!

Dagen avslutades med luciafika och trötta men nöjda åkte vi hem i mörkret!

Läs mer om Jobbcirkus här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *