Katrineholms Resursskola

Var ligger Resursskolan? Det är många som ställer oss den frågan. Nu är det så att Resursskolan inte är någon egen skolbyggnad. Det är istället flera mindre särskilda undervisningsgrupper som är utplacerade på olika skolor. Den stora skillnaden är att vi nu har samma rektor och att personalen bildar en gemensam arbetsgrupp.

Fredrik Malmer rektor för Resursskolan och projektägare för #jagmed i Katrineholm

Två enheter finns det under Resursskolan och en riktar sig mot elever i åk 7 – 9 och den andra mot elever på gymnasiet. Det underlättar vid övergången från grundskolan till gymnasiet för många elever. När vi är samma organisation kan vi också samarbeta på många olika sätt för att bättre möta varje elevs behov.

Här kan man sitta i soffan och plugga – inte bara i skolbänken.

Det viktigaste med Resursskolan är att vi hela tiden arbetar för att bli bättre på att lyssna på våra elever. Därför är skolans motto ”Elevens röst i centrum”.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *