Grej of the day

Tänk er en gråmulen onsdag i början av april, våren är på väg fast ändå inte på något sätt för regnet smattrar mot bilrutan och det blåser. Kunde ha blivit en skittrist dag…

… MEN i bilen sitter fyra kompetenta och ivriga lärare på väg till Kolmårdens Vildmarkshotell för kompetensutveckling. Och med utsikt över Bråviken, lyssnande till en fantastisk föreläsare i Micael Hermansson blir denna gråmulna onsdag till något man minns länge.

Grej of the day  (GOTD) startades ur ett klassiskt ”Lars Norén-lärarutbrott” och det faktum att Micke skulle delta i tv-programmet Vem vet mest och bestämde sig för att lära sig nya saker varje dag fram till inspelningsdagen. Han stod i ett vägskäl, skulle han lägga sin långa lärargärning på hyllan och satsa nytt eller skulle han ta tag i den där hopen av ointresserade årskurs femmor som tyckte skolan sög? Men om han kunde lära sig flera nya saker varje dag, borde inte eleverna också kunna det då? En slags ”kunskapsgaranti”. Han valde att satsa på klassen och skapade sin ”grej”. Vi skrattade med honom, kände igen oss och vi tog till oss tipsen som markant ökade motivationen i hans klass.

Är detta något för vårt projekt? Det får vi fundera på och ha en dialog med samverkansteamet kring. Spännande var det, hur som helst!

20160406_142552

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *