Första elevträffarna på gång!

Nu börjar arbetet med eleverna så sakta att komma igång. Den här veckan har vi fått klart med fyra elever som vill ingå i projektet. Jag kommer att träffa dem alla individuellt för att ta reda på vilka deras behov är. Vad behöver de stöttning med? Vad är de mest oroliga för inför hösten? På vilket/vilka sätt kan #jagmed hjälp till?

Vi ska sätta upp mål, prata självbild och göra en första enkät om dagsformen – en enkät som vi fyller i igen när eleven slutar i projektet. Förhoppningsvis känner eleven då att de är mer säkra på sig själva och har fått mer motivation till studier.

På tal om motivation: på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm går Matilda Björklund. Hon har som gymnasiearbete innan examen skrivit och undersökt detta med motivation. ”Det övergripande syftet med gymnasiearbetet är att undersöka de system av faktorer som påverkar människans motivation”. Spännande! Och verkligen något för projektet att ta del av. Läs mer om Matildas arbete här!

Förutom att ”tjuvstarta” några elever syns vi varje onsdag fram till terminsslut på just Duveholmsgymnasiet/KTC för att berätta om #jagmed och skaffa ungdomsexperter. Tanken med experterna är att de ska ta del av vårt samverkansteams idéer och via sms/mejl lämna synpunkter ur ett ungdomsperspektiv – viktigt!

Mer på agendan framöver är besök på Åsa Folkhögskola där vi ska prata med elever om studier och motivation. Vi ser även fram emot ytterligare en träff med samverkansteamet nu på fredag!

Tjing så länge!

/Cecilia

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *