Slutspurt!

Solen skiner och skolorna går in på sista veckan då ALLT ska hända. Man har jobbat hårt hela terminen och nu ska alla roligheter hinnas med innan man skiljs åt. Brännboll och fotboll, camping och grillkvällar, femkamp och vattenkrig. Studenternas kalendrar är fulltecknade och det gäller att köra ända in i kaklet.

Ska du börja på gymnasiet eller funderar du på att byta program till i höst? En viktig fråga du ska ställa till dig själv är då VARFÖR! Fundera på vilka val du gör. Varför ska du gå det här programmet? Vad vill du jobba med efter avslutad utbildning? Vad har du med dig till en arbetsgivare? Arbetsgivare idag tar mer och mer hänsyn till vad du gör på fritiden. Kan du visa på en aktiv fritid kan ditt fritidsintresse göra att du blir intressant för en arbetsgivare. Arbetsgivaren anställer hela dig!

Testa, festa, ha kul, utmana dig, res, jobba, utbilda dig, bygg nätverk och upptäck. Var inte rädd att få lite skit under naglarna utan ta de jobb du kan få. Våga testa så öppnar sig helt nya vägar.

Om det och mycket mer kunde man höra när Katrineholms Tekniska College hade sin Företagsdag. Det var KTC:s intressentföretag som presenterade sig samtidigt som eleverna fick presentera programmen och sina gymnasiearbeten för elever i årskurs 8. Förutom arbetsmarknadskunskap kunde man också höra två unga företagare berätta om sin företagsresa och hur intresset för företagande startade med UF-företag i skolan.

Mer om UF-företag och Arbetsmarknadskunskap kan du läsa genom att klicka på länkarna.

För att vi lätt ska kunna ta oss mellan skolorna i kommunen och vara med där det händer har vi skaffat oss en cykel. Självklart är cykeln lila och EU-märkt!

#jagmed cykel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *