Våga drömma! Ha ett mål!

Uppmaningen kommer från dansaren Tobias Karlsson, känd från Let’s dance, och riktar sig till elever i åk 7-9.  Tobias föreläsning heter”Livet – inte alltid en dans på rosor” och det är Sörmlands sparbank tillsammans med stiftelsen Friends som bjuder in till denna föreläsning i Tallåsaulan i Katrineholm. Det handlar om mobbning. Om att vara och känna sig utanför och ”fel”.

#jagmed ska arbeta för att främja jämställdhet, tillgänglighet och icke diskriminering och som en del av det besökte även vi den här föreläsningen som på många sätt satte spår. Vi passade även på att prata med en hel del elever och lärare om skolstarten.

Tobias berättar om sitt liv och hur han tidigt började drömma om att bli dansare men om hur ”fel” det var att vara 13 år och just dansa. Att bli kallad ”fjolla” dagligen, att inte ha någon kompis, varje elevs värsta upplevelse och varje förälders mardröm. Men det kan bli bättre, därför att alla kan göra skillnad! Alla har den makten, att göra skillnad!

”Det kan räcka med ett leende eller att fråga om man vill sitta vid samma bord på matrasten. Det kan göra den personens dag, den personens vecka, den personens liv”, säger Tobias.

Dina drömmar är aldrig fel! Våga ha dem! Ibland måste man stänga en dörr för att ett nytt fönster ska öppnas.

Cissie och Inger tillsammans med Alexander Flygare, Sörmlands sparbank, och Tobias Karlsson.
Cissie och Inger tillsammans med Alexander Flygare, Sörmlands sparbank, och Tobias Karlsson.

Här kan du höra en intervju i P4 Sörmland med Tobias Karlsson och Alexander Flygare från Sparbanken (intervjun finns 1:32 in i programmet).

Tobias Karlssons hemsida hittar du här!

Sörmlands sparbank kan man ladda ner lärarhandledning kring föreläsningen samt brev till föräldrar.

One thought on “Våga drömma! Ha ett mål!”

  1. Jag var på föreläsningen (eller – jag skulle kunna kalla den showen) idag, 31 augusti. Den var helt sagolikt bra; vilken estradör! Jag blev djupt berörd. <3
    Mycket bra som en del i kommunens hbtq-satsning också! Den här borde samtliga elever från årskurs 6 till och med gymnasiet få ta del av och samtlig personal i alla verksamheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *