Information om 7tjugo

7tjugo är en kombination av grundutbildning i empowermentpedagogik och ett omfattande metodmaterial att använda i arbetet med barn och tonåringar. Fokus ligger på personlig utveckling och förändringsprocesser. Materialet kan användas när man arbetar enskilt med individer men man kan också starta grupper i 7tjugo.

Empowerment är motsatsen till inlärd hjälplöshet. Det är medvetande om att styra och bestämma över sitt eget liv och ta eget ansvar. Man arbetar med involveringspedagogik och lösningsfokuserat förhållningssätt. Kan vi skapa viktiga relationer så kommer motivationen att vilja göra saker tillsammans. Vi ska vara nyfikna, ovetande och ovärderande. Då kan vi hjälpa människor att hitta sina egna vägar och val.

Anders Bjurström VD Swedish Empowerment Center
Anders Bjurström VD Swedish Empowerment Center

I Katrineholm arbetar vår elevcoach Cecilia Brunosson med materialet. Även coacherna på Ungdomstorget håller på att utbilda sig i metoden. Då flera i kommunen är intresserade av 7tjugo bjöd #jagmed in till en föreläsning med Anders Bjurström, VD för Swedish Empowerment Center i Borlänge. Han berättade om konceptet, vad det innebär och hur man blir handledare. Anders visade också den pärm med material man får när man har gått deras utbildning.

Mer om 7tjugo kan du läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *