Föräldrastöd

Det är jobbigt att vara tonåring. Mycket händer i kroppen och knoppen. Kompisarna blir viktigare och viktigare och man börjar bli vuxen. Men det kan vara jobbigt att vara tonårsförälder också. Helt plötsligt är man inte centrum av universum längre utan ditt barn börjar stå på egna ben och ta steg bort från dig. Men vart vänder man sig om man har svårt att hantera det som händer? Vart kan jag som förälder vända mig om jag behöver stöd i min roll som förälder?

I Katrineholms kommun finns flera verksamheter dit du som förälder kan gå:

Familjeenheten – Stöd för hela familjen

Familjeenheten riktar sig till familjer med barn i åldern 0 – 18 år och bor i Katrineholm. Här kan du som förälder få sju samtal om du behöver råd och stöd. Alla besök är kostnadsfria.

Familjeenheten når du på:
Telefon: 0150-575 88 eller
E-post: familjeenheten@katrineholm.se
Läs mer här!

COPE-utbildning

Socialförvaltningen i Katrineholm har även så kallad COPE-utbildning – Community Parent Education Program. Utbildningen syftar till att ge dig som förälder verktyg att bli expert på ditt eget barn. Läs mer om COPE här!

Kommunens Anhörigstöd och Anhörigcentralen

Vid Anhörigstöd kan du som är förälder eller anhörig till barn som är långvarigt sjuk eller som har en funktionsnedsättning vända dig.  Stödet är kostnadsfritt och anpassat efter dina behov.  Du som anhörig kan vara en familjemedlem, släkting, nära vän eller granne. Anhörigcentralen i Katrineholm är en mötesplats där du kan träffa personer i liknande situation och där också Anhörigstödet finns.

Anhörigstöd når du på:
Anhörigcentralen: 0150-578 60
Anhörigstöd: 0150-569 79

Mer information och tider hittar du här!

Föräldraträff

Vid Anhörigcentralen ordnar man föräldraträffar. Nästa träff riktar sig till föräldrar som har ett barn/ung vuxen som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF-diagnos, t ex ADHD och ADD) och är onsdagen den 16 november kl 17.30 – 19.30
på Anhörigcentralen, Drottninggatan 21.
Träffen är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.

Anhörigstöd via nätet

Har du som förälder inte intresse eller möjlighet att gå på några träffar? Då vet vi En bra plats för dig att gå till. Logga in här och anmäl dig så får du kontakt med föräldrar i liknande situation i hela landet. Du är anonym, tjänsten är kostnadsfri och du kan avsluta ditt konto när du vill.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *