Mälardalsrådet

Mälardalsrådet är en politisk samverkansorganisation som har till uppdrag att samverka i strategiska frågor som berör Stockholm och Mälarregionens utveckling. Mälardalsrådet arbetar för en internationellt konkurrenskraftig och hållbar storstadsregion, som är attraktiv att leva och verka i. Regionen ska utvecklas på ett hållbart sätt genom öppenhet mot omvärlden, mångfald, jämställdhet och kreativitet.

Mälardalsrådets tre fokusområden:
• Infrastruktur och transporter
• Kunskaps- och kompetensförsörjning
• Internationella jämförelser och lärande

Rådet är Mälardalsrådets fullmäktige och sammanträder en gång per år i samband med Mälartinget.

I år var det 25-års jubileum för Mälardalsrådet och det firades med extra pompa och ståt i Stockholms Stadshus. Man hade samlat flera utställare i Blå hallen som fick presentera sig vid Mälartinget.
Katrineholm fick representera hela #jagmed och på plats var vår projektägare Elsemarie Hallqvist och projektledare Inger Christensen. Tillsammans med Charlotta Larspers, länsprojektledare Region Västmanland, fick vi berätta om #jagmed för alla intresserade besökare.

Inger Christensen presenterade #jagmed i Blå hallen

Många ville höra mer om projektet och flera hade redan hört talas om #jagmed. Efter utställningen blev det galamiddag i Gyllene salen. Där tittade Mälardrottningen ner på oss från den gyllene väggen.

Mälardrottningen i Gyllene salen

Stadshuset byggdes i början av 1900-talet och redan då hade man påbörjat samarbetet i Mälardalsregionen. Galamiddagen avslutades med raketer i den härliga efterrätten som bars in.

Fin avslutning på galamiddagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *