Kan man bli rik på gaming och Paradise Hotel?

Nja… det var kanske inte riktigt vad Alexander Flygare från Sörmlands Sparbank rekommenderade ungdomarna på yrkesintroduktionen när han var på besök.

Men att spara är nyckeln! När du slutar skolan och får ett jobb kommer du att känna dig stenrik. Men då är det lätt att anpassa sig till den inkomsten och slösa bort alltihop. ”Jag vet, för det gjorde jag”, berättade Alexander, ”och vet ni att det värsta inte var vad som hände utan hur jag kände, ingen skön känsla alls!” Och tyvärr var vi ”slösor” allihop som svarade på hans frågor via mentometerknappar. ”Det är bra! Inte att ni slösar men att ni vet om att ni gör det!”

Livet har sina ekonomiska ner- och uppgångar, förklarade Alexander. Om man kapar topparna blir fallet inte så högt.

Ett barn kostar ca 1,4 miljoner fram till sin 18-årsdag och ett sus gick genom gruppen… ”shit, vad mycket!” Samma sus när vetskapen att ett SMS-lån kan ha flera hundra procent i ränta sjönk in. Och är det egentligen en så säker idé att försöka bli kändis och rik och gå i pension vid 25? Gruppen kom överens om att det förmodligen vore bättre att skaffa sig ett jobb som ger en trygg inkomst… först, i alla fall 🙂

Ännu ett lyckat tema-besök!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *