Då var det dags för skola igen!

Välkomna tillbaka efter en förhoppningsvis skön julledighet! Ska bli skönt att komma igång igen och få tillbaka rutinerna… eller?

Hjärnan känns som ett tröskverk, benen sega som sirap och det känns inte alls som man har vilat upp sig under lovet! Snarare har man vänt på dygnet och när väckarklockan skräller i princip mitt i natten då är man ju inte ens vid medvetande! Känner du igen dig?

Okej… då jobbar vi med lite känslor och tankar här nu då! För vem bestämmer? Jo, det gör du! De känslor du har skapar tankar som blir ditt beteende. Vi ska förklara! Du har den medvetna tanken och det undermedvetna.

Den medvetna tanken använder du i princip hela tiden – du kan ju prova att inte tänka på något alls – det är omöjligt! Den medvetna tanken sover när du sover och där finns bara plats för en tanke i taget – prova att tänka på två saker samtidigt!

Det undermedvetna kan hantera tusentals tankar på en gång och jobbar 30 000 gånger snabbare än den medvetna tanken. Vi kallar dessa för automatiska tankar, sådant som liksom går automatiskt (blinka, andas, somna, hålla balansen osv.). Det undermedvetna är alltid vaket.

Det du tänker i den medvetna tanken överförs ALLTID till ditt undermedvetna. Så… vad du bestämmer dig för att tänka påverkar alltså det du sedan, ganska automatiskt, gör.

Om du medvetet tänker ”åh, vad trött jag är”, ”så jobbigt att gå till skolan” eller ”vad ful jag är idag”, så tar verkmästare Olsson och hans crew i din hjärna hand om det som fakta och ju fler gånger han hör dig tänka så här, ju mer inpräntat blir det!

Vad händer om du väljer att tänka tvärtom?

Att tänka positivt om dig själv, din situation och dina handlingar är nyckeln till att må bra och lyckas med det du vill göra!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *