Sommarjobb

Vill du jobba i sommar? Då är det hög tid att söka sommarjobb nu!

Kommunalt feriejobb
I år kan du som är född år 2000 och bor i Vingåker eller Katrineholm söka kommunalt feriejobb. Ansökningsperioden är fram till den 17 mars och du söker på Viadidakts webb.

Du har då chansen att få tre veckors sommarjobb i kommunal verksamhet eller i någon förening. Det kan t ex vara inom barnomsorg, äldreomsorg eller utomhusarbete. Men det kan också vara som idrottsledare på Summer Camp. I din ansökan väljer du vad du är intresserad av och skriver lite om dig själv.

Mathias Andersson är ansvarig för de kommunala feriejobben. Här informerar han Simon på Lindengymnasiet hur man söker.
Mathias åker runt till alla gymnasieskolor och informerar om vilka jobb som finns att söka. Här är det Berfin och Agnes som vill veta mer.

Ung entreprenör
Är du mellan 18 – 25 år kan du genom Sörmlands sparbank söka Ung entreprenör.  Du får då prova på att driva ett eget företag under sommaren, antingen själv eller tillsammans med andra. Bankens företagsavdelning och Nyföretagarcentrum finns tillgängliga med råd och tips under tiden. När sommaren går mot sitt slut har du samlat på dig en hel del erfarenheter och förhoppningsvis tjänat en summa pengar på din affärside.

Mer om Ung entreprenör kan du läsa om på Sörmlands sparbanks webb.

Arbetsförmedlingen
I Arbetsförmedlingens platsbank finns också en hel del sommarjobba att söka. Gå till Arbetsförmedlingens webb och fyll i vilken ort du vill jobba i. När du sedan klickar på sök får du fram alla lediga jobb i vald kommun.

Ett annat mycket bra sätt att söka sommarjobb på är att fråga släkt och vänner om de vet någon som vill anställa dig över sommaren.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *