Härmed förklarar vi…

… Katrineholms resursskola för INVIGD!

Bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg inviger genom att knyta ihop våra verksamheter.

Nu är den i gång, den nya resursskolan som faktiskt inte fått något bra namn ännu. Vi är oerhört stolta och glada över detta! Det vi i #jagmed upptäckt som förbättringsområden och bra arbetssätt kommer att finnas med i den dagliga verksamheten i de fyra enheter som skolan omfattar.

Vi håller ihop, nyttjar allas kompetenser och är flexibla – det är ett härligt gäng eleverna kommer att möta!

Ett gemensamt positivt, nyfiket och öppet förhållningssätt där vi är genuint nyfikna på eleven vi har framför oss. Så nyfikna att vi tar oss tid, lyssnar och inte rusar i väg i något som eleven inte är med på. Mantrat från 7tjugo-utbildningen ekar i huvudet:

”Tycker du att det går för långsamt? Sänk farten!”

Ibland blir det knutar i bandet, en konflikt, ett hinder eller en utmaning som är till synes omöjlig att knyta upp. Men vi löser det! Här finns ingen prestige att hålla på sitt utan vi kommer att hjälpas åt. Övningen ”Knuten” fick belysa detta tänk.

Så när det var dags för invigning klipptes inga band, vi knöt ihop det i stället! Vi hade inget traditionellt invigningsband i gult och blått utan ett vinrött därför att vi ska vara något annorlunda, något som eleven inte provat förut. Inte vi heller i många lägen 🙂

Catharina Lundqvist, rektor för gymnasiesärskolan, önskade oss lycka till med ett finns glasfat som eleverna på gysär har gjort!

Nu har vi mycket jobb framför oss, men ett spännande sådant. Planer av olika slag ska skapas, team för elevhälsa och trygghet ska sättas och vi ska hitta våra alldeles egna arbetssätt som gynnar VARJE elevs behov – ELEVENS röst i centrum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *