Att planera och genomföra en egen aktivitetsdag

Vi har tidigare i den här bloggen berättat att vi är med och arbetar i en grupp på Katrineholms Tekniska College. Gruppen är en Yrkesintroduktion mot industri/fordon och varje onsdag har vi kört 7tjugo med gruppen. I det materialet finns övningen ”Att planera och genomföra en aktivitetsdag”. Jo, jo…

Gruppen fick fixa detta själva med ytterst lite handledning från oss. Vad skulle hända? Vem måste kontaktas? Vart ringer man för att boka? Vad kommer det att kosta? Frågorna var många i vårt huvud men något färre hos gruppmedlemmarna. Så småningom fick vi planeringen. Den kom i 5 korta meddelanden.

”Träffas på skolan 8.30 och tar oss till paintballen med hjälp av er om ni vill köra oss eller om vi kan ta skolans buss.”

”Vi har inte fått svar från paintballen men vi har skickat ett meddelande och hör av oss om de svarar.”

”Vi äter på Vallagrillen, varje person får en måltid och en burk dricka.”

”Vi har bokat gokarten kl 1.”

”Den 23”

Och vet ni, mycket mer än så behövdes ju faktiskt inte! Dagen blev KANON! Samarbetet var på topp och gruppen tog verkligen på sig ansvaret för dagen. Den smått frustrerade pedagogen, vars hela själ skrek efter en tydligare planering, rös av stolthet när hela gruppen ropade ”ja, visst ja!”, kastade sig ur bussen igen direkt efter paintballen, klev fram till arrangören och tackade för att de fick komma!

Strålande jobbat!!

Om rädslan i den här elevkooordinatorns ögon kommer sig av gruppen bakom, otydlig planering eller myggen är det ingen som vet!
Tuff grand prix på Valla raceway!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *